AED trainingen bij SV Eemnes

Op dinsdag 13 februari (herhaling) en maandag 26 februari (nieuw) a.s.

Iemand krijgt een hartstilstand…wat doe je dan?
In Nederland worden er elke week gemiddeld 300 mensen buiten het ziekenhuis getroffen door een hartstilstand. Tijdens het sporten, op het werk, thuis en op straat. Het kan iedereen en op ieder moment overkomen. Hulp binnen 6 minuten bij een hartstilstand redt levens. Reanimatie door omstanders verdubbelt de kans op overleving. Om mensen goed voor te bereiden op zo’n situatie, organiseert SV Eemnes om de twee jaar reanimatietrainingen. Die vinden dit jaar plaats op dinsdag 13 februari en maandag 26 februari in het clubhuis. De training wordt verzorgd door Lidy Denekamp uit Eemnes.

Tijdens de cursus wordt eerst aandacht besteed aan de theorie. Vragen komen dan aan bod zoals: “Waaraan herken je bij iemand een hartstilstand? Wat ga je dan doen en in welke volgorde?”. Daarna oefent iedereen de praktijk van het reanimeren met behulp van een pop en met een automatische hartdefibrilator (afgekort: AED). Alle cursisten ontvangen na de training een certificaat van de Nederlandse Hartstichting.

Deskundige trainster
Sinds 2008 verzorgt Lidy Denekamp de reanimatietrainingen bij onze vereniging. Ook bij andere verenigingen en bedrijven traint zij vrijwilligers en personeel. Lidy Denekamp is opgeleid tot Verpleegkundige A en gespecialiseerd in spoedeisende hulp aangevuld met TNCC en ENPC diploma’s. Ruim 30 jaar is zij werkzaam in de spoedeisende hulpverlening. Hierdoor heeft zij met regelmaat te maken met reanimaties.

Voor wie?
Iedereen binnen de vereniging die ouder is dan 16 jaar en die hartreanimatie wil leren, kan zich aanmelden voor de training. Juist die mensen die in dit soort gevallen een verschil willen maken voor een medemens door assistentie te verlenen worden gevraagd zich op te geven. De mensen die de training al hebben gevolgd, komen jaarlijks op herhaling. We beginnen met de herhalingstraining op 13 februari en de training voor mensen die het graag willen leren is op 26 februari.

Meedoen? Meld je aan!
Geef je op voor de training door een mail te sturen naar Eddy van der Dussen op bestuur@sveemnes.nl.
Aanmelden voor de herhalingscursus kan tot zondag 11 februari en aanmelden voor de nieuwe training kan tot zaterdag 24 februari. Vermeld in de e-mail je naam en mobiele nummer of telefoonnummer. Geef een van de twee data aan.

De SV Eemnes rekent op jullie, jullie kunnen het verschil maken in dit soort situaties.
Meld je aan!

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van SV Eemnes
Eddy van der Dussen
secretaris