E1 districtkampioen

Afgelopen zaterdag heeft onze E1 meegedaan aan het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) districtskampioenschap West I E1 teams (7×7), zij hebben hierbij de eerste plaats behaald en morgen daardoor meedoen aan het Nederlands kampioenschap.

Gefeliciteerd Huib, Quinten B., Steijn, Lars, Sem, Noak, Stephan, Quiten S. en Sohayl, trainer David en leiders Fred en Henk.

Om half negen mochten we verzamelen bij de SV Eemnes om te vertrekken naar het Voetbal Talenten Toernooi West 1 bij VV Nederhorst. Ongeveer 9.15 uur kwamen we aan bij VV Nederhorst, even gauw omkleden, zodat we nog net op tijd waren voor de grootse opening van het toernooi. Alle teams werden 1 voor 1 het hoofdveld opgeroepen, en zo kwam ieder team met vlag het veld op. Toen alle teams stonden werd het Wilhelmus gespeeld, en nu kon het toernooi beginnen.

SV Eemnes speelde in poule A.

1e poulewedstrijd VV Nederhorst – SV Eemnes 2-3
Omdat David er niet bij kon zijn, namen Henk en Fred de coaching op zich. De jongens begonnen nog wat onrustig aan het toernooi. Er werd deze wedstrijd nog niet geweldig gespeeld. Huib scoorde in de eerste helft de 0-1 op aangeven van Quinten Sluis. Daarna wist VV Nederhorst 1-1 te maken. Stefan maakte nog voor rust de 1-2. Meteen na rust maakte VV Nederhorst er 2-2 van. De wedstrijd leek een beetje op de wedstrijd die we een paar weken geleden thuis tegen ze speelden: op een of andere manier kwam het er bij ons nog niet echt uit. Bij een aanval van SVE werd er een overtreding gemaakt op Quinten Sluis, overduidelijk een penalty, maar de scheidsrechter besloot een vrije trap te geven. Na de wedstrijd was de verklaring dat dat was omdat de eerste overtreding “erbuiten” werd gemaakt. Wie het snapt mag het zeggen. Gelukkig maakte Quinten Sluis er gewoon 2-3 van. In de laatste seconde van de wedstrijd zeilde een bal van VV Nederhorst nog vlak over de kruising, waardoor we onze eerste wedstrijd toch wonnen. Immiddels was wel duidelijk dat we niet zouden meespelen in het sportiviteitsklassement, dus om het NK te halen moesten we voor de finale gaan…

2e poulewedstrijd De Foresters – SV Eemnes 1-0
Deze tegenstander was erg aan ons gewaagd. De voorhoede van De Foresters was erg gevaarlijk als ze eruit kwamen. Toch speelden we redelijk, alleen wisten we te weinig te doen met de kansen die we kregen. Met de rust was het nog 0-0. De 2e helft kregen we nog best veel kansen, maar helaas wisten we niet te scoren. Ook De Foresters kregen flink wat kansen, en op het eind van de wedstrijd wisten ze dan toch de 1-0 te maken. Zo verloren we deze wedstrijd. De teleurstelling was groot, zowel bij spelers, coaches als publiek. Laten we het erbij houden dat het geen zin heeft om elkaar de schuld te geven en op elkaar te mopperen als het niet lukt of als we verliezen. Probeer te kijken wat je zelf kunt verbeteren. Uiteindelijk was dit best een goede wedstrijd van onze kant, waarin iedereen hard heeft gewerkt, alleen ontbrak het geluk om te scoren.

3e poulewedstrijd SV Eemnes – ’s Graveland 7-1
Als we deze wedstrijd zouden winnen, dan waren we door naar de kwartfinales. Hoewel dit op papier een makkie moest zijn, hadden we het de eerste helft nog best lastig. Toen de 1-0 van Quinten Sluis viel, hoopten we dat het ging lopen. Helaas maakte ’s Graveland al snel de gelijkmaker, 1-1. Nog voor rust was het weer Quinten Sluis die scoorde, 2-1 en het was rust. Na rust speelden de jongens het goed uit, en kregen we veel mooie aanvallen te zien. Na een mooie combinatie maakte Sohayl 3-1. Ook de 4-1 kwam van Sohayl, die het deze wedstrijd goed naar zijn zin had. Sem maakte er 5-1 van. Sohayl had er nog niet genoeg van en maakte er 6-1 van. Het slotakkoord was voor de verdediging, Lars maakte de 7-1. Klasse hoor. De kwartfinales waren gehaald!

Kwartfinale ’t Gooi – SV Eemnes 1-2
Inmiddels was het buiten behoorlijk koud en nat geworden. De eerste helft kwamen we eigenlijk niet in de problemen, zonder dat we nou goed speelden. Quinten Sluis maakte de 1-0. Toen Sohayl de 2-0 maakte na een schitterende pass van Stefan leek de wedstrijd in de pocket. Rust. De tweede helft werd het echt rommelig en daardoor kwam ’t Gooi weer in de wedstrijd. Helemaal toen ze nog 1-2 wisten te maken. Onze jongens hadden inmiddels veel gegeven en je zag dat de vermoeidheid toe sloeg. Door hard te werken en flink door te bijten konden we de voorsprong toch vast houden, en dus: halve finale!!

Halve finale SV Eemnes – AFC ’34 6-0
AFC was door de organisatie benoemd als een van de favorieten voor de toernooi zege. En het was ook een goed team. Allemaal eerstejaars E, en 1 F-speler. Zeker de eerste helft maakten ze het ons nog even flink lastig. Henk en Fred hadden het systeem weer omgegooid naar 1-3-3 waardoor we achterin wat meer zekerheid kregen. Door de vermoeidheid was dat toch wel even nodig, maar het pakte geweldig uit. Toen de 1-0 van Huib viel, was de ban gebroken, en speelden de jongens de wedstrijd prima uit. Quinten Sluis maakte er 2-0 en 3-0 van. Stefan maakte de 4-0 en Sem de 5-0. De wedstrijd leek afgelopen, maar door een grove overtreding op Sem, kregen we nog een penalty. Noak mocht hem nemen en schoot hem feilloos binnen, 6-0. De finale was bereikt, en ook een ticket voor het NK! Geweldig, ondanks het koude weer had iedereen het warm gekregen. Er stroomden zelfs tranen van vreugde zo blij was iedereen!

Finale SV Eemnes – Dindua 5-1
En dan mag je na anderhalf uur wachten op het hoofdveld spelen. Verrassend genoeg had De Foresters in de halve finale verloren van Dindua, dus was Dindua onze tegenstander. Voor de wedstrijd kwamen de teams onder de Champions League hymne het veld op. Alle rugnummers en spelers werden omgeroepen, hoe gaaf is dat! Iedereen had er geweldig veel zin in, en zelfs het weer werkte mee, zodat we in een heerlijk zonnetje van het toetje van de dag mochten genieten. En wat een toetje werd dat zeg! De jongens hadden hun beste wedstrijd voor de finale bewaard, en zo hoort het natuurlijk ook. Dindua kwam er gewoon niet aan te pas. Er werd echt goed gevoetbald en al snel viel de 1-0 van wie anders dan Quinten Sluis. Prachtige combinaties zagen we, en uit een daarvan maakte Quinten Bustamente de 2-0. Nu was Steijn de enige speler die nog niet gescoord had, maar daar kwam snel verandering in: met een mooi afstandsschot maakte Steijn 3-0. Nu had iedereen gescoord dit toernooi, klasse hoor! Rust. Kort na rust een spaarzame aanval van Dindua, maar Noak had weer een prachtige redding in huis. En uit de counter van die redding maakt Quinten Sluis 4-0. Daarmee stond voor Quinten de teller op 8, ik denk dat íe daarmee topscoorder van het toernooi is geworden. Huib wilde ook nog op het scorebord, maar een mooi schot werd knap gered door de keeper. Even later had Huib nog een mooi schot in huis, en was het 5-0. De enkele aanval van Dindua werd door de speaker nog van commentaar voorzien, en uiteindelijk wisten ze de eer nog een beetje te redden door 5-1 te maken. Na het eindsignaal van de wedstrijd vielen de spelers over elkaar heen om het te vieren. Een mooi gezicht. Met een geweldige finale was SV Eemnes zeer overtuigd de winnaar van dit toernooi.

Jongens jullie hebben allemaal geweldig je best gedaan vandaag. De ene wedstrijd kwam het er beter uit dan de andere, maar als je de halve finale 6-0 en de finale 5-1 wint mag je ongelooflijk trots zijn op jezelf en je team. Want het was een geweldige teamprestatie vandaag. Ondanks het slechte weer hebben wij dankzij jullie in ieder geval een fantastische dag gehad. En bij de prijsuitreiking was het genieten van al jullie blije gezichten en de trotse ouders. Nu maar lekker nagenieten, en dan in het voorjaar….op naar het NK!!!