Eemnes 1 laat kaas van het brood eten….

Soms eindigen wedstrijden niet zoals je zou verwachten. Loon naar werken krijg je soms niet..
Dat is eigenlijk wat de mannen van Marcel van Marsbergen afgelopen zaterdag maar al te duidelijk is geworden. De 1e helft begon voortvarend. NVC, dat niet in grootse vorm stak, kwam naar Eemnes om niet teveel weg te geven en koos voor een behoudende speelwijze met 2 spitsen. Hierdoor konden de backs van Eemnes veelvuldig tot ver over de middenlijn opkomen. Doordat de linies van NVC ook nog eens veel ruimte boden om te voetballen werden een aantal keren de spitsen bereikt. De momenten die voor het doel van keeper Boerebach waren schaars maar als Eemnes het lukte was het meteen gevaarlijk. Scheidsrechter Ritmeester verzuimde de thuisploeg na 10 minuten spelen een penalty te geven. Duidelijk werd Jeroen Calis in de 16 meter gevloerd (zie foto) en werd de thuisploeg een penalty onthouden. Niet kort daarna was het toch gerechtigheid. Een vlot lopende aanval werd via Jeroen verlengd op Bastiaan Visser. Deze bleef koel oog in oog met de keeper en rondde mooi af. 1-0. Niet lang daarna kreeg Bastiaan de kans zijn aantal te verdubbelen toen hij van binnen naar buiten kwam en hard de handen van de keeper vond. Dit schot had meer verdiend en was ook de verhouding in het veld. Vlak daarna besefte NVC dat het anders moest. Een tandje erbij en wat meer beleving zorgde ervoor dat meer het doel van Eemnes werd gezocht. Gelukkig voor de thuisploeg was Maarten attent op de lijn en kon voor rust de gelijkmaker voorkomen. De verdediging, dit keer onder leiding van aanvoerder Danny Hoogeveen, was tot die tijd 1x in de problemen gekomen en had de zaken goed op orde.Na de rust wisselde NVC de tactiek, 2 wissels en er werd geschakeld naar 3 spitsen. Dit zorgde direct voor meer druk op de verdediging en toen de scheidsrechter floot voor een pietluttige overtreding verzilverde de bezoekers deze buitenkans van randje 16 meter. 1-1. Niet lang daarna ging Eemnes op zoek naar gerechtigheid. Laurent was het dichtste bij de nieuwe voorsprong. In een 1 op 1 duel met de keeper speelde hij de bal jammergenoeg te ver voor zicht uit. 20 minuten later deed een identieke situatie zich voor voor het doel van Eemnes toen de gelijkmaker werd aangetekend. Weer een overtreding en weer een vrije trap. Met een droge knal langs de muur kwamen de bezoekers op voorsprong.. 1-2. Eemnes ging daarna op zoek naar 2-2 maar kon, ondanks wat kansen, helaas niet meer het net vinden. Een domper, omdat het meer had ingezeten vandaag…