SV Eemnes 1 pakt 3 punten tegen OSO 1: 3-0

Door de afgelasting van de grasvelden was er alleen een programma op het kunstgras.
Eemnes 1 en Eemnes 2 zijn A categorie en moeten dan op kunstgras spelen.

Eemnes 1 speelde tegen OSO 1. De uitwedstrijd werd weliswaar met 6 – 0 gewonnen door Eemnes,
maar OSO kreeg toch wel kansen om te scoren. Ondanks de straffe koude wind was er veel publiek.

Eemnes begon de wedstrijd met opbouwend voetbal vanaf de zijkanten. OSO gaf alle ballen op de
balsterke spits. De spits gebruikte zijn grote lichaam uitstekend, maar kreeg tegen Bas en Benjamin
geen kans om uit te halen. De combinaties bij Eemnes liepen niet soepel, maar met hard werken
kwamen de eerste kansjes. Door OSO vroeg vast te zetten kreeg de tegenstander niet de kans om op
te bouwen. Na 25 minuten gaf Thomas een mooie steekpass op Guido, die prima de 1 – 0 scoorde.
10 minuten later werd een hoge bal in de doelmond van OSO door de keeper gestompt i.p.v. de bal
in zijn handen te pakken. Hij stompte de hal op het hoofd van een OSO speler en daardoor ging de
bal in het doel. Even later pakte de lange keeper het harde afstandsschot van David uitstekend.

Met de 2 – 0 ruststand gingen de ploegen de kleedkamer in.

Na rust gaf Eemnes gas en kwamen er veel open kansen die niet werden benut. OSO kon zich alleen
maar beperken tot het verdedigen. Er zat veel beweging in het Eemnesser spel, maar de scherpte in
de voorhoede ontbrak om een grote score op het scorebord te krijgen. Danny ging vlak voor tijd
met een knappe solo door de verdediging van OSO heen en scoorde uitstekend in de korte hoek
de 3 – 0.

Toch waren er 2 wedstrijden uit de competitie van clubs met kunstgras afgelast. O.a. OSM’75 –

Diemen 1 ging niet door. Eemnes staat mooi op de 1e plaats en de concurrenten moeten de
inhaalwedstrijden zien te winnen om Eemnes te benaderen.

Zaterdag 14 februari 2015 staat de inhaalwedstrijd tegen DOB 1 om 14.30 uur op het programma.
Het is de vraag of er gezien de weersomstandigheden gespeeld kan worden.

Supporters bedankt voor jullie aanwezigheid ondanks de koude wind en tot a.s. zaterdag.