Zaterdag was het een spannende dag voor de selectie van SV Eemnes. SV Eemnes 1 ging bij
concurrent NVC op bezoek en SV Eemnes 2 ging uit naar Scherpenzeel 2.

SV Eemnes 2 doet het de laatste weken zo goed in de competitie dat men samen met TOV 3
kans maken op de 2e periode. Beide ploegen hadden 15 punten alleen het doelsaldo van SV
Eemnes 2 was + 10 en van TOV 3 +8. In ieder geval moest SV Eemnes 2 de wedstrijd tegen
Scherpenzeel winnen. Met aanvulling van de A1 spelers Firo van Lent, Mark van de Akker,
Jeffrey Stoelhorst en Jerome Boog was de groep compleet. Folkert was afwezig vandaar dat
Henk onder de lat stond. SV Eemnes 2 begon zenuwachtig aan de wedstrijd, maar na 10
minuten werd er weer gevoetbald. Vanuit de middenvelders werden goed de buitenspelers
opgezocht. SV Eemnes kreeg de 1e kansjes. Bij een snelle uitval van Mark kon hij fraai de
1 – 0 scoren. Even later was het de beurt aan Noud en hij maakt de 2 – 0. Eemnes ging meer
druk zetten om de wedstrijd op slot te gooien. Dit had resultaat want met een schitterende
lob scoorde Mark de 3 – 0. Scherpenzeel ging de duels feller aan en de scheidsrechter moest
attent zijn op de fijne “kneepjes” van het seniorenvoetbal. Dit was ook wennen voor de
jonge spelers van SV Eemnes 2. Het is moeilijk om je te beheersen in dergelijke duels, maar
dat ging SV Eemnes 2 goed af. Vlak voor rust nam de scheidsrechter het vlagsignaal voor
buitenspel van Rens niet over en scoorde Scherpenzeel 2 de 3 – 1. Na rus stond er een reus
van 2 meter en ruim 100 kilo in de aanval bij Scherpenzeel. Alle ballen werden hoog op hem
gespeeld en dat was lastig verdedigen voor de kleinere SV Eemnes spelers. De wedstrijd
werd harder, maar SV Eemnes bleef voetballen. Uit een van de snelle aanvallen scoorde
Noud de 4 – 1. Scherpenzeel gaf niet op en scoorde nog de 2 – 4. Eemnes trok deze stand
over de streep. Een halfuur later bleek dat TOV 3 met 2 – 0 had gewonnen van Valleivogels
4 en dat SV Eemnes 2 de 2e periode had gepakt. Heren gefeliciteerd met dit behaalde
resultaat en jullie hebben nog een toetje aan het einde van de competitie. De A1 spelers
laten steeds meer zien dat ze meekunnen in het seniorenvoetbal. Dit biedt perspectieven
voor de toekomst.

De wedstrijd van SV Eemnes 1 was 45 minuten vertraagd een daardoor konden de spelers
van SV Eemnes 2 ook die wedstrijd volgen. Eemnes 1 begon niet scherp aan de wedstrijd en
na een aantal minuten stond de ploeg al met 1 – 0 achter. Dit duurde niet lang want David
schoot vanaf 35 meter in de kruising de 1 – 1. NVC speelde heel compact op de counter. Uit
een van die counters maakt Benjamin een ongelukkige overtreding en uit de gegeven
strafschop scoorde NVC de 2 -1. SV Eemnes kreeg de 1e helft nog een goede kansen, maar
was niet gelukkig in de afwerking. Na rust kwam NVC bijna niet meer van hun eigen helft af.
SV Eemnes ging het voetballend oplossen, want met de harde wind tegen en de grote
verdedigers van NVC had de lange bal geen zin. De kansen kwamen weer voor Eemnes en
zelfs van 3 meter voor het doel ging de bal niet in het net. De voorzetten van de zijkanten
kwamen niet of te zacht aan. De tijd begon te dringen en SV Eemnes ging meer risico
nemen. Uit een corner van Dylan stapte Guido over de bal zodat Benjamin eindelijk de 2 – 2
kon scoren. De NVC spelers waren kapot en SV Eemnes rook de kans op de overwinning.
In de laatste minuut kreeg NVC nog een corner. De bal werd weggewerkt door Wesley. De
afvallende bal werd hard ingeschoten, maar Wesley pakte de bal uitstekend en hiermee ook
het welverdiende punt. SV Eemnes 1 heeft laten zien dat het voetballend tegen dergelijke
tegenstanders beter is geworden, alleen dat ze niet gelukkig waren met het scoren van
doelpunten. Meer dan 50 supporters uit Eemnes hebben een spannende wedstrijd gezien.

Bedankt voor jullie belangstelling en dan zien wij jullie zaterdag graag weer bij de club.

S ’avonds had de selectie en de begeleiding een BBQ en kon men onder het genot van een
drankje de wedstrijden nog een keer doornemen.

Zaterdag speelt SV Eemnes 1 thuis om 15.00 uur tegen Buitenboys 1 en SV Eemnes 2
ontvangt thuis om 12.45 uur mede koploper VVA’71 2.

Ik wil de barbezetting van afgelopen zaterdag bedanken dat ze, ondanks het zeer beperkte
programma, hun dienst hebben gedraaid. Dit zal zaterdag a.s. anders worden, want met 20
thuiswedstrijden zal het zeker drukker worden. De 1e wedstrijd van de jeugd start om 8.30
uur en de laatste senioren wedstrijden starten om 16.00 uur.