SV Eemnes 2 levert TOP prestatie in nacompetitie finale tegen JSV Nieuwegein.

Afgelopen week was Eemnes 2 alleen maar bezig met de finale wedstrijd tegen JSV Nieuwegein 2. De tegenstander werd door Hans en Robert bekeken, er werd hard getraind en er werd veel gesproken hoe ze deze tegenstander moesten aanpakken.

Zaterdag onder schitterende weersomstandigheden was veel Eemnes publiek naar SO Soest gekomen om de wedstrijd te komen kijken.

De spanning was enorm, maar Eemnes ging onbevangen de strijd aan. Eemnes kreeg ook de 1e kansjes door de snelle omschakeling. Voetballend was JSV Nieuwegein beter, maar met veel strijd van Eemnes konden ze dit niet omzetten in kansen.

Halverwege de 1e helft kwam Eemnes er weer snel uit en kreeg de ruimte. Bas van de Akker maakte daar met zijn snelheid goed gebruik van en scoorde de 1 – 0. JSV Nieuwegein moest nu nog meer het spel maken en Eemnes kon door collectief verschrikkelijk hard te weken elke aanval stoppen. Met een 1 – 0 stand ging me de rust in.

Na rust zette JSV Nieuwegein een aantal jonge wissels in die supersnel en handig waren. Dan zie je dat deze club in de breedte veel sterker is. Eemnes kon na rust niet meer de snelle omschakeling vinden en het bleef bij verdedigen. De druk werd groot en de vrije man op de rand van de 16 meter van JSV Nieuwegein schoot de gelijkmaken in. Ondanks dat het even later 2 -1 voor JSV Nieuwegein werd gaf Eemnes de moet niet op. Noud kwam gevaarlijk op links door en schoot de bal tegen de kruising. Een kwartier voor tijd brak Mathias op rechts voor en zijn schot viel achter de keeper tegen de paal in het doel. Hier had de tegenstander niet meer omgerekend. Door deze stand werd het verlengen. JSV Nieuwegein schoot hard op de lat en Folkert redde schitterend een bal van de lijn. Het was logisch dat Eemnes spelers krampverschijnselen kregen want het was een slijtage slag. Joyce had dus veel werk en ook veel supporters van JSV Nieuwegein vonden dit mooi.

In de verlenging werd er niet gescoord en de strafschoppen moesten de beslissing brengen. De spanning, zeker na zo’n slijtageslag, was groot. Eemnes hard elke training op strafschoppen getraind en toen gingen deze hard in de touwen. Bastiaan schoot de 1 – 0 in het doel. JSV Nieuwegein schoot de gelijkmaker in.

De volgende strafschoppen van Eemnes werden niet goed genomen en gestopt door de keeper van JSV Nieuwegein. Toen zag je dat de spelers van JSV Nieuwegein beter met de spanning om konden gaan want Folkert, de specialist in het stoppen van strafschoppen, had geen schijn van kans tegen de hard ingeschoten ballen.

De ontlading bij JSV Nieuwegein was groot want ze kwamen naar Soest om met grote cijfers te winnen en troffen een Eemnes aan die laat zien dat je ook bijna kan winnen door voor elke meter met elkaar strijd te leveren. Mannen van Eemnes 2 en begeleiders Robert, Hans, Olaf en verzorgster Joyce jullie hebben een TOP prestatie geleverd. De uitvoering van het bedachte spel van de begeleiding hebben jullie uitstekend uitgevoerd.

Na het huldigen van de jeugdteams werd ook Eemnes 2 ende begeleiding nog even in het zonnetje gezet. Jullie kunnen trots zijn op deze prestatie en deze ervaring meenemen naar de komende jaren.

Op www.mijnalbum.nl/Album=VMMXOA7Q staan foto’s van de geweldige wedstrijd van ons 2e elftal van afgelopen zaterdag.