SV Eemnes verliest promotie wedstrijd tegen Maarsen met 5 – 3

SV Eemnes verliest wedstrijd tegen Maarsen met 5 – 3 voor promotie naar 3e klasse

Zaterdag moest het gaan gebeuren.  In de thuiswedsstrijd tegen Maarsen  kwam Eemnes na een achterstand van 2 – 0 in de 2e helft toch nog terug op 2 -2.  Dit gaf Eemnes toch vertrouwen  voor de uitwedstrijd. Afgelopen week werd er scherp getraind. Danny had een nieuwe tactische aanpassing doorgevoerd door het twee spitsen te gaan starten.  Veel Eemnes supporters hadden de weg naar Maarsen gevonden.

Maarsen begon fel aan de wedstrijd, maar het Eemnes team stond goed gegroepeerd te voetballen.  Na 10 minuten werd Dylan de diepte ingestuurd en zette de bal scherp voor. De bal werd slecht weggewerkt dooreen verdediger van Maarsen en speelde de bal in de voeten van Jeroen. Jeroen bedacht zich geen moment en scoorde de  0 – 1. Voor de supporters van Maarsen was dit een domper, maar Maarsen ging nog feller de strijd aan. Na 20 minuten had Eemnes geluk toen de bal van de binnenkant van de paal weer het veld in kwam. Maarsen had de wedstrijd in handen en Eemnes kon dit voetballend niet oplossen. Doordat het middenveld werd overgeslagen, leverde Eemnes snel de bal weer in bij Maarsen.  5 minuten voor rust kreeg Eemnes de bal niet uit de verdediging en de alerte spits schoot de bal keurig in het doel.  Met een ruststand van 1 – 1 was in de 2e helft nog alles mogelijk.

In de rust werd de geblesseerde Thomas vervangen door Firo. Eemnes begon goed aan de 2e helft. Eemnes combineerde snel en daar had Maarsen geen vat op.  Het was wachten op een voorsprong. Toch viel het doelpunt aan de andere kant. Een bal die over de achterlijn van Eemnes zou gaan werd door Maarsen knap binnengehouden. De voorzet werd er niet uitgehouden en dat had de Eemnes verdediging niet verwacht.  Een voorhoede speler kon van dichtbij de 2 – 1 scoren. Toen even later de 3 – 1 werd gescoord dacht iedereen dat de wedstrijd gespeeld was. Het publiek van Maarsen kon hun blijdschap niet in bedwang houden, want er werd een rookbom afgestoken. Dit was aanleiding voor de scheidsrechter om de wedstrijd tijdelijk te staken.  Na 5 minuten startte de scheidrechter weer de wedstrijd. Eemnes ging alles op de aanval zetten.  Uit een van de corners werd Bas in de 16 meter in zijn gezicht geraakt bij een duel om de bal. De scheidsrechter gaf terecht een strafschop. Dit was voor David geen probleem en Eemnes was terug in de wedstrijd 3-2.  Bij een snelle uitbraak van Eemnes schoot Nando vanuit buiten de 16 meter hard op het doel. De keeper had daar niet op gerekend en het was weer gelijk 3-3.

Eemnes rook zijn kans om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken.  Nando gaf aan aan dat hij op was en werd gewisseld door Maarten. Voor Maarten begon de wedstrijd zeer ongelukkig, want na een paar minuten  viel de bal net voor de voeten van zijn tegenstander en kon de 4 -3 scoren. Met nog een kwartier te spelen ging Eemnes alles of niets spelen. Bas Dolman ging naast Jeroen in de spits spelen en de 17 jarige Bas van de Akker uit de A1 maakte zijn debuut in Eemnes 1 en kwam in het veld voor de moegestreden Guido.  De ballen van Dylan en Bas vanaf de zijkant vielen net niet goed om de gelijkmaker te scoren. Een paar minuten voor tijd scoorde Maarsen de 5 -3 uit een counter en toen was de wedstrijd gespeeld. De teleurstelling was groot bij Eemnes. Je merkte dat het seizoen lang was en dat Eemnes de laatste weken niet meer aan het voetballen toe kwam.

Toch mogen we terugkijken op een mooi seizoen. Aan de groep werd aan het begin van het seizoen gevraagd wat hun doelstellingen waren. Voor Eemnes 1 was dit om herkenbaar voetbal te gaan spelen,  meedoen om het kampioenschap, in ieder geval een periode pakken en een promotie naar de 3e klasse. De 1e drie doelstellingen hebben we gehaald. Onder de uitstekende  trainer Danny Wiersma heeft de selectie van afgelopen seizoen heel veel geleerd. Men speelde verzorgt voetbal en kon meerdere spelstijlen hanteren. De sfeer was goed en het plezier in het spelletje zag je ook terug in de trainingsopkomst .  Ook voor de vele trouwe supporters was het een mooi seizoen, zeker de overwinning met 2 -1 tegen OSM met ruim 400 man publiek langs het veld zal nog lang in het geheugen blijven.

Na afloop van de wedstrijd werden de selectiespelers in het zonnetje gezet. Iedereen kreeg een bos bloemen en werd bedankt voor hun bijdrage. Later namen we afscheid van degene die de  selectie gaan verlaten.

Danny Wiersma  is met de groep aan een ambitieus plan begonnen. Zoals al eerder is aangegeven  werden er uitdagende doelstellingen uitgesproken.  Na de 1e verlieswedstrijd tegen Weesp heeft Danny de groep veel geleerd. De groep maakte grote stappen en was enthousiast bij de wedstrijden en de trainingen. Het was dan voor iedereen bij Eemnes een domper dat hij voor de kerst besloot om naar TOV te gaan. Hij heeft na de winterstop al zijn energie in de selectie gestopt. Zijn kennis en gedrevenheid heeft hij fantastisch op de groep overgebracht. Hij stelt zijn randvoorwaarden waar de spelers zich in mogen bewegen en schroomt niet om iemand ernaast te zetten die daar niet aan voldoet. Dit geeft duidelijkheid aan de groep die men nodig heeft. Jammer genoeg is zijn laatste doelstelling om met Eemnes te promoveren niet gelukt. Het  is wel duidelijk dat Eemnes door zijn bijdrage veel heeft geleerd in dit seizoen. Danny bedankt.

Hans Camps heeft jarenlang samen met Robert Morreau het 2e getraind en begeleid. Hans gaat het komende seizoen de A1 trainen en kan dan zijn kennis van het seniorenvoetbal  overbrengen aan de spelers die de komende jaren richting selectie gaan. Hans bedankt voor je jarenlange inzet en mooi dat je de A1 gaat doen en daardoor toch binding met de selectie houdt.

Robert Morreau heeft afgelopen jaren het 2e onder zijn hoede gehad. Mede door zijn passie voor het voetbal heeft het 2e afgelopen seizoen een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Na een matige start werd de 2e periode gepakt en is Eemnes 2 nu in de 2e ronde van de nacompetitie en kan dus nog promoveren naar de res. 2e klasse. Mooi dat je samen met Hans de A1 gaat oppakken. We hopen dat ook de nieuwe A1 zo’n stormachtige ontwikkeling gaat doormaken. Robert bedankt.

Fysiotherapeut Dennis van Dijk heeft het afgelopen jaar prima naar zijn zin gehad en had het moeilijk om een keuze te maken voor het nieuwe seizoen. Zijn vriendin komt uit Brabant en ook zijn toekomst ligt daar. Het vele reizen naar Eemnes heeft de doorslag gegeven om niet door te gaan. Dennis je was afgelopen jaar een uitstekende, rustige en kundige fysiotherapeut. Bedankt voor je bijdrage en succes in Brabant.

Stagiere Joyce Wouters  kwam stage lopen bij de selectie voor haar opleiding. Na de stage periode had ze het zo naar haar zijn dat ze elke dinsdag, donderdagavond en op zaterdag aanwezig was om Dennis  te ondersteunen. Ze heeft veel geleerd afgelopen seizoen en weet nog niet wat ze het komende seizoen gaat doen.  Joyce bedankt voor je ondersteuning van Dennis.

Nando Camps heeft zich vanuit de jeugd van Eemnes in de selectie gevoetbald. Hij was afgelopen jaren een vaste selectiespeler. Hij was sterk in het verdedigen op de bal en met zijn bekende sliding op de bal had hij altijd de bal en kon daarna het spel weer oppakken. Komende seizoen gaat hij stoppen met selectievoetbal omdat hij gaat studeren in Enschede. Naast het selectievoetbal trainde hij ook afgelopen jaar de D1 die onder zijn leiding kampioen werd. Nando bedankt voor je inzet, succes met je studie en we zullen je zeker nog  bij SV Eemnes tegenkomen.

Folkert Stuiver gaat na ruim 19 jaar selectievoetbal stoppen bij de selectie en het komende seizoen in het 3e keepen. Folkert heeft afgelopen jaren veel hoogtepunten gekend.  Zeker de kampioenschapen en promoties blijven hem nog zeker bij. Hij is een gedreven keeper en gespecialiseerd in het stoppen van strafschoppen. Hij ging iets uit het midden staan zodat hij wist dat de speler de openruimte zou kiezen. Daar was hij sterk in. Daarnaast is hij ook actief voor o.a. het organiseren van de verenigingsdag. Voor Folkert heeft Albert van de Ploeg zijn grote foto collectie doorgelopen. Er kwam zelf een teamfoto van de B1 tevoorschijn.  Timo heeft een mooie collage gemaakt en deze is aan Folkert overhandigd. Folkert was duidelijk gemotioneert en dat is logisch na het jarenlange selectie voetbal. Folkert heel veel dank voor je jarenlange inzet voor de club.

Aanvoerder Bas Dolman bedankte de supporters  voor  hun steun bij de wedstrijden van de selectie. De supporters zijn een voorbeeld die je niet bij veel verenigingen ziet. In grote getalen bezochten jullie ook de uitwedstrijden. Er bij sommige verenigingen stonden er meer Eemnes supporters dan eigen supporters langs de lijn.

Voor het nieuwe seizoen zal Marcel van Marsbergen de lijn van Danny doorzetten bij Eemnes 1. De groep zal dan zeker weer meedoen voor de promotie naar de 3e klasse. Bart gaat de uitdaging aan door Eemnes 2 onder zijn hoede te nemen. Zijn TC2  kennis kan hij nu in de praktijk brengen bij de senioren. Marcel en Bart succes in het komende seizoen.

Op www.mijnalbum.nl/Album=86MTCQD8 staan de foto’s van Albert.


Eemnes 2 wint 1e wedstrijd in 2e nacompetitieronde met 1 – 0 van Delta Sports 95 3.

Eemnes 2 heeft een prima uitgangspositie door de uitwedstrijd bij Delta Sports 95 te winnen met  1 – 0. Matthias maakte de treffer en door stug verdedigen lukt het Eemnes 2 om de overwinning mee naar Eemnes te nemen. Zaterdag a.s. om 14.30 uur speelt Eemnes 2 de thuiswedstrijd tegen Delta Sports. Supporters kom allemaal Eemnes 2 aanmoedigen. Bij een goed resultaat speelt Eemnes 2 op zaterdag 6 juni de finale van de nacompetitie op neutraal terrein voor promotie naar de res. 2e klasse. Eemnes 2 succes en we hopen allemaal dat het jullie lukt om te promoveren.