Terugblik

Ook het afgelopen seizoen ’14/’15 mocht ik als scheidsrechters coördinator en wedstrijdsecretaris van SV Eemnes lekker bezig zijn voor de club. De combinatie van beide taken is goed te doen en tevens efficiënt in de communicatie. Als wedstrijdsecretaris ben ik in contact met de KNVB en zorg ik ervoor dat wedstrijden volgens programma worden gespeeld. Wanneer dat om wat voor reden een keer niet lukt, dan neem ik contact op met de tegenstander en probeer een alternatieve (doordeweekse) datum af te spreken om de wedstrijd te spelen. Met name rondom vakanties kan dat nog wel eens een uitdaging zijn om teams tot goede afspraken te laten komen. Dit seizoen leek het echter wel alsof de communicatie tussen de elftallen veel beter ging dan voorgaande jaren en dat men in overleg met elkaar spelers over en weer hebben uitgeleend.

Hoe het ook zei, ik heb een goed gevoel overgehouden over het afgelopen seizoen en ik hoop dat het komende seizoen het net zo goed mogen doen!!

Het coördineren van de scheidsrechters is ook steeds makkelijker geworden. De KNVB houdt een vaste planning aan en publiceert die drie weken vooraf aan de wedstrijddag. Dat geeft mij de gelegenheid om de beschikbare scheidsrechters in te plannen op de wedstrijden, rekening houdend met het elftal waar men zelf in speelt, welk team men al een keer heeft gefloten en dit vervolgens via de mail, website en clubapp communiceer. Dat geeft iedereen duidelijkheid van zaken en ook de gelegenheid zich om welke reden dan ook zich voor een wedstrijd af te melden. Hoe eerder een afmelding wordt gedaan, hoe meer tijd ik heb om een andere scheidsrechter te gaan zoeken die dan ook kan fluiten. Kortom, het blijft een kwestie van goede en snelle communicatie!! Graag wil ik afsluiten met een oproep naar met name de spelers van de senioren om af en toe een wedstrijd van de C-junioren of D-pupillen te fluiten.

Wij als SV Eemnes vinden het fijn een scheidsrechter te hebben die een wedstrijd wil fluiten en met steeds meer jeugd teams, is er ook een steeds grotere behoefte aan scheidsrechters juist voor deze teams. Met vijf senioren teams en een dames elftal zou het wat mij betreft toch mogelijk moeten zijn om een keer in een seizoen een wedstrijd te fluiten.

De jeugd is ook de toekomst van SV Eemnes. Fijne zomevakantie!!!

Met vriendelijke groeten,

Martin Seelen
Wedstrijdsecretaris SV Eemnes