Toernooiverslag SV Eemnes E1 op NK VTT te Heiloo

Nieuw:  Zie ook het video verslag op de youtube pagina van de voetbalkidseemnes.

Voetbal Talenten Toernooi, Nederlands Kampioenschap E-pupillen (7×7), 17 mei 2015, derde plaats SV Eemnes E1

Nog even jullie geheugen opfrissen: 11 oktober 2014 heeft onze E1 meegedaan aan het Voetbal Talenten Toernooi (VTT) districtskampioenschap West I E1 teams (7×7) en ze hebben daar toen de eerste plaats behaald. Daardoor mochten ze meedoen aan het Nederlands Kampioenschap.

Vandaag was het dus zover: aantreden op het Voetbal Talenten Toernooi, georganiseerd bij De Foresters in Heiloo. Dat betekende al om 07.45 uur verzamelen bij SV Eemnes, waarna we snel vertrokken. Om 08.45 uur waren we op het sportpark, ook de andere kampioenen-teams uit ‘heel’ Nederland kwamen aanrijden in auto’s en bussen.  Aan het weer kon het vandaag niet liggen, we begonnen al vroeg met een zonnetje (12-14 graden).

Gauw omkleden en in ons inmiddels bekende groene SV-tenue het hoofdveld op. De openingsceremonie ging beginnen: alle 32 teams werden aan de meegekomen enthousiaste supporters voorgesteld. Hierna werd het Wilhelmus ten gehore gebracht, waardoor de juiste toernooisfeer en bijbehorende gezonde spanning werd bereikt. SV Eemnes was ingedeeld in poule B. Ons team bestond ook dit keer weer uit Huib, Quinten B, Steijn, Lars, Sem, Noak, Stephan, Quinten S en Sohayl. Uiteraard weer onder sportieve aansturing van trainer David en leider Fred.

Om 10.00 uur ‘sharp’ klonk het startsignaal voor de eerste wedstrijd:

Eemnes E1 – Top (1-0):
De wedstrijd werd al direct fel gestart. Na de eerste minuut scoorde Huib uit een vrije trap het eerste doelpunt. Tot verbazing van iedereen werd deze afgekeurd door de scheidsrechter…(na de wedstrijd gaf de scheids toe dat het een verkeerde beoordeling van hem was geweest). Maar goed, onze mannen focusten weer op de wedstrijd en al gauw werden er weer kansen gecreëerd: een schot vlak voor het doel langs en een pegel van Quinten B die net naast ging. Na 11 minuten (we speelden telkens 2 x 11 minuten) klonk het rustsignaal.

De tweede helft gaf ons weinig mogelijkheden, totdat in de laatste minuut (!) Sohayl door middel van diverse behendige uitkapbewegingen vlak voor het doel de laatste man van Top passeerde en de bal met een werkelijk prachtige uithaal in het doel schoot: 1-0! Daarna volgde nog snel een tweede en laatste doelkans van Stephan. Het bleef 1-0. Goede start, mannen!

Om 11.00 uur stond onze E1 voor hun tweede wedstrijd uit de poule:

Eemnes E1 – FC Winterswijk (5-0):
We begonnen weer met een vliegende start van Eemnes. Ook ditmaal werd direct in de eerste minuut een doelpunt gescoord, ditmaal door Lars. Maar nu gelukkig niet afgekeurd, 1-0!

Sohayl wist vervolgens weer het doel van Winterwijk te bereiken, maar schoot net naast. Nogmaals een poging van Lars: net over… Na een mooie pass naar voren kreeg Stephan de bal voor zijn schoen en versnelde richting doel, schot en.. 2-0! Steijn en Lars wisten vervolgens een paar aanvallen van Winterswijk onschadelijk te maken. Dan opeens weer een afstandsschot van Eemnes. De keeper van Winterswijk kon de bal niet klemvast krijgen, waardoor de bal weer vrij viel voor zijn voeten. Sem wist deze bal alsnog in het doel te schieten: 3-0.

Stephan probeerde vervolgens op volle snelheid de 4-0 voor te bereiden, maar werd stevig getackeld. Nu probeerde Quinten B zijn welbekende harde afstandsschot uit op het doel van Winterswijk. Net naast, maar wel mooi! Rust.

De tweede helft was nog maar net begonnen of we hadden alweer een doelkans: eerst een snelle demarrage van Quinten B met voorzet naar Quinten S. Het schot werd helaas door de keeper gestopt. Vervolgens weer een snel passerende Quinten B, maar nu met meer geluk: 4-0!

Alsof dat niet genoeg was werd uit een corner door Huib de bal boven het hoofd van Quinten S gebracht, die trefzeker een 5-0 liet noteren!

Winterswijk wist uiteindelijk nog één keer gevaarlijk ‘ons’ doel te bereiken door langs onze verdediging heen te bewegen en met een hard schot af te ronden. Dat was de enige keer dat onze Noak zijn keepershandschoenen echt moest gebruiken. Hiermee werd deze wedstrijd afgerond.

Om 12.00 uur stond onze derde wedstrijd in de poule gepland:

Eemnes E1 – TSV Noad (2-1):
Dit keer was het TSV Noad die al snel een gevaarlijk schot op ons doel loste. Noak wist de bal knap op te vangen! Door een toegekende vrije trap belandde de bal via het hoofd van Lars in het doel van TSV Noad: 1-0! Vervolgens nog een bijna-doelpunt door een schot van Huib in het zijnet. Dan vlak voor rust een uitbraak van TSV Noad: door een dieptepass werd de bal over onze verdediging heen geschoten en stond Noak oog in oog met een aanvaller. Een 1-1 was niet meer te vermijden… Rust.

Met een aantal doelpogingen van Eemnes begon de tweede helft. Noak wist door ver uit zijn doelgebied te lopen een bal onschadelijk te maken. Goed ingeschat!

Dan volgde alsnog de 2-1 voor Eemnes: Huib passte de bal naar Steijn, die vervolgens behendig wist te scoren. Een héél mooi doelpunt volgens Verhoeven Sr! (en hij heeft er als vaste supporter verstand van). Toen werd nog een mooie dieptepass van Sem op Quinten S genoteerd waarna de wedstrijd én deze poule voor Eemnes werd afgefloten.

Resultaat: Eemnes E1 had alle wedstrijden in poule B gewonnen en mocht nu aantreden in de kwartfinale tegen de winnaar van poule F:

Eemnes E1 – Vredenburch (4-1):
Nadat iedereen even uitgebreid had gepauzeerd en gegeten in de ‘gezonde’ voetbalkantine gingen onze spelers weer uitgerust het veld op (13.30 uur).

Al na de tweede minuut was het Sohayl die een mooie pass gaf aan Quinten S. Het eerste doelpunt viel (1-0). Maar Vredenburch was niet voor niets ook een poulewinnaar, dus wisten zij door onze verdediging heen te breken en de gelijkmaker te noteren (1-1). En hierna volgde bijna de 1-2… De bal werd rakelings langs ons doel geleid door een goede redding van Noak.

We merkten ook langs de lijn dat er veel meer wind over het veld waaide, en wel richting ons doel. Een extra tegenstander erbij dus!

Maar dan toch weer mooi samenspel van onze mannen over het middenveld: de bal bereikte Quinten B, die de aanval afmaakte met een 2-1! De keeper van onze tegenstander wist regelmatig de bal (met behulp van de wind!) ver uit te schieten over onze verdediging heen. Dat gaf soms nog gevaarlijke situaties waar op gelet moest worden.

Uit een tackle op Stephan volgde een vrije trap. Huib speelde de bal naar Sem, die de bal prachtig over de doellijn schoot: 3-1.

Onze jongens hadden de smaak te pakken: via Lars kwam de bal op de slof van Quinten S die weer met een harde pegel het doelnet van Vredenburch weer liet bewegen, 4-1!

Hierna werd nog een mooie redding van Noak genoteerd door wederom tijdig uitlopen en een dieptepass op Sem die met een hard schot de bal in de handen van de keeper schoot (jammer!). Hiermee werd de kwartfinale afgesloten.

De vijfde wedstrijd was de halve finale. De winnaar hiervan zou doorgaan naar de finalewedstrijd van het toernooi! We moesten ditmaal tegen de winnaar van poule H (14.30 uur):

Eemnes E1 – GVAV (0-3):
Onze tegenstander had ook goede kaarten op zak: ze hadden alle wedstrijden met ruime cijfers gewonnen, zonder tegendoelpunten. Onze E1 kon de borst nat maken…

Al in de eerste minuut een doelkans van GVAV, nét naast. Al gauw een tweede, derde, vierde en vijfde schot op ons doel: bal naast, op de lat, overgetikt of opgevangen door Noak. Het had maar zo 0-4 kunnen zijn geweest… Maar dan toch in de zesde minuut het rake schot van GVAV: 0-1!

Het begon nu toch een aardige slijtageslag voor onze jongens te worden. Vlak voor het fluitsignaal van de eerste helft viel nog net de 0-2… Rust.

Direct na de rust al weer druk op ons doel. Maar Noak wist weer knap tegenstand te bieden.

Een afstandsschot uit een vrije trap door Quinten S ging helaas nét naast en Steijn wist heel knap de bal uit ons doel te houden! Ondanks het verweer van Noak werd de bal voor de derde maal over onze doellijn heen geschoten. GVAV was voor ons (en alle andere teams) net een maatje te groot. Het team liet zien hoe door strak samenspel de wedstrijd gespeeld moest worden, zonder onsportief of ruw te voetballen. Onze E1-helden hebben in deze wedstrijd gevochten voor wat ze waard waren. Dat was helaas net niet genoeg voor het felbegeerde plekje in de finale.

Door deze uitslag mocht onze E1 nu de zesde wedstrijd gaan spelen voor de derde of vierde plaats van dit toernooi. Hiervoor moesten ze aantreden tegen de verliezers van de halve finale (15.30 uur):

Wippolder – Eemnes E1 (0-2):
Stephan begon deze wedstrijd met een tweetal doelkansen, helaas niet verzilverd. Ook Sem probeerde een openingsdoelpunt te scoren. In zijn tweede poging gaf hij de bal over aan Sohayl, die wist bij het doel de keeper uit te spelen en het eerst doelpunt te scoren: 0-1!

Dan toch opeens een vrije trap voor Wippolder. Door het plaatsen van een muurtje werd de bal hoog door de lucht geschoten en belande (gelukkig) op de lat van ons doel! Oefff…

In deze wedstrijd kon ons team weer laten zien wie ze waren en hoe ze met goed onderling samenspel tot mooi voetballen konden komen: het resulteerde weer in een aantal prachtige schoten op het doel van de tegenstander door Sohayl, Stephan en Sem. Een afgestopte bal door de keeper van Wippolder wist Lars alsnog op zijn schoen te plaatsen en in het doel te leggen: 0-2! Rust.

Na de rust herstelde Wippolder zich en gaf nu weer meer druk op ons doel. Maar onze E1 liet zich niet meer gek maken. Het bleef zijn eigen systeem voetballen en zelf weer een aantal doelkansen creëren: een schot van Huib net naast het doel en weer een mooi afstandsschot van Quinten S. Nog een paar minuten…! Er volgen geen doelpunten meer zodat deze overwinning kon worden bijgeschreven. Het leidde onze E1 naar een welverdiende derde plaats van dit toernooi!

Slot:
Nadat alle wedstrijden waren afgerond vond de afsluitingsceremonie plaats, waarbij alle teams hun medailles en schaal of beker in ontvangst mochten nemen. Onze E1 ging deze dag trots (en moe) met hun schaal en bronzen medailles voor de derde plaats naar huis, een hele knappe prestatie!

Van harte gefeliciteerd Huib, Quinten B, Steijn, Lars, Sem, Noak, Stephan, Quinten S en Sohayl met het behalen van deze mooie derde plaats. En natuurlijk alle lof voor David en Fred, die onze jongens tot het laatste moment enthousiast hebben gestimuleerd en van de juiste aanwijzingen hebben voorzien. Tot slot alle dank voor het meegereisde supporterslegioen van SV Eemnes. Het was een mooi toernooi en een dag om niet snel te vergeten!