Vernieuwd complex SV Eemnes officieel geopend

Zaterdag 29 augustus is het vernieuwde complex van de SV Eemnes officieel geopend.

Het hele complex is vernieuwd, met uitzondering van het clubhuis welke in zomer 2012 is geopend. De officiƫle opening werd rond 12.30 uur verricht door de burgemeester Roland van Benthem en wethouder Jan den Dunnen. Deze opening werd in twee stappen gedaan, de eerste stap was het doorknippen van een lint en de tweede stap was een schot van de burgemeester op het doel met als keeper de wethouder. Het 1e doelpunt was een feit.

_L1A8045

_L1A8062

Voor de vereniging was er een speciale reden om de opening op deze dag te organiseren, het is de verjaardag van de SV Eemnes, de vereniging werd 68 jaar jong.

SV Eemnes heeft nu de beschikking over 3 dezelfde nieuwe kwalitatief hoogwaardige kunstgrasvelden en een bengelveldje, voor de allerjongste leden en de wat oudere leden. Alle velden zijn voorzien van 1.15 meter hoge hekken, een perfecte leunhoogte voor de toeschouwers. Op veld 1 zijn kooidoelen met groen zwarte netten, de kleuren van de vereniging, geĆÆnstalleerd. Ook op veld 2 en 3 staan nieuwe doelen met nieuwe netten, alsmede zwenkdoelen benodigd voor het spelen van E- en F-pupillen wedstrijden. Alle velden hebben nieuwe dug-outs. De verlichting op alle velden is verbeterd, op veld 1 staan er nu 8 lichtmasten, het waren er 6, waarbij de hoeveelheid licht voldoet aan de laatste KNVB normen voor het spelen van officiĆ«le wedstrijden. Rondom elk veld zijn zitbanken geĆÆnstalleerd alsmede nieuwe afvalbakken. Ook is het straatwerk opnieuw gelegd, de drainage is aangepast en de weg naar het complex is aangepast voor een betere beveiliging.

Duurzaamheid is ook punt van aandacht geweest. Daar waar mogelijk is gewerkt met schoon zand als onderbouw, lava zonder toevoeging van rubber. De transporten zijn uitgevoerd met zogeheten euro 6 motoren, dit zijn de meest zuinige en milieuvriendelijke dieselmotoren.

Duurzaamheid uit zich ook in de keuze voor de materialen, kwalitatief goede matten met een langere levensduur. Voor de inrichting is ook gekozen voor kwalitatief hoge producten zoals van toepassing is voor de doelen, dug-outs en de hekwerken.

De velden van de SV Eemnes waren aan vervanging toe, er was met regen en winterweer te weinig capaciteit om te trainen. Alleen veld 3 was geschikt om continue, met uitzondering van sneeuw en ijzel, op te kunnen trainen. De woorden regenschema en winterschema waren dan ook bekende woorden in de vereniging. Per saldo betekende dit dat er trainingsuren waren waarbij er 6 teams op Ć©Ć©n veld, veld 3, trainden. Ook werden er sneller wedstrijden afgelast. Dit is per direct verleden tijd.

_L1A7917

In januari 2014 vond het eerste gesprek plaats tussen de gemeente en de vereniging over deze vernieuwing. In rap tempo volgden de vergaderingen elkaar op. Beide partijen hadden hetzelfde doel voor ogen. Een complex creĆ«ren waarin voetbal, ontspanning en het sociale contact een belangrijke rol spelen. Een vereniging die groeiend is qua ledenaantal, een plek waar veel jongens en meisjes, mannen en vrouwen hun sport met elkaar beoefenen. Een plek waar mensen contact met elkaar hebben en voetbal en de vereniging is wat hun verbindt en verenigt. Na een jaar van intensieve gesprekkenĀ  volgde in december 2014 de goedkeuring door de raad van Eemnes van een investering van euro 1.4m in nieuwe velden en een bengelveldje, en bijbehorende zaken voor de voetbalvereniging. Voor de vereniging komt deze investering met de verplichting om over 10 jaar 10% van de nodige vervangingsinvestering gespaard te hebben, een bedrag welke berekend is op circa euro 10.000,= per jaar. Dit heeft als consequentie dat de contributie voor de actieve leden is verhoogd met ingang van seizoen 2015/2016.

Momenteel heeft de SV Eemnes 727 leden in totaal, een aantal welke niet is gehaald in het verleden. Met name door de continue groeiende dames- en meisjes teams en de Champions League voor de allerjongste voetballers en voetbalsters van 5, 6 en 7 jaar. In elke leeftijdscategorie heeft de SV Eemnes een dames of een meisjesteam, uitzondering is een team in de A-junioren categorie. Mocht je zin hebben, aarzel dan niet om je aan te melden via www.sveemnes.nl.

Het is een prachtig complex geworden met alles erop en eraan. Een voetbalcomplex waar de gemeente en de vereniging met recht trots op kunnen zijn. Het is zonder meer positief voor de ontwikkeling en uitstraling voor de gemeente dat dit prachtige voetbalcomplex onderdeel is van de gemeente Eemnes. Je kunt het de kroon op het werk van vele jaren werk noemen, eerst de tennisvereniging, dan de brandweerkazerne, vervolgens de dansschool en nu, de slagroom op het toetje, het terreincomplex van de voetbalvereniging de SV Eemnes.

Begin juni werd gestart met het project en de afgelopen week werd de laatste hand gelegd aan de overgebleven werkzaamheden. Een zomer waarin gewerkt is door diverse partijen om dit prachtige complex te realiseren.

Met het clubhuis en de nieuwe velden heeft de vereniging de beschikking over een complex waar de vereniging heel veel jaren plezier van zal hebben. Voetbal bij de SV Eemnes heeft een goede toekomst, voetballen en sociaal contact met elkaar is van belang voor de mensen in Eemnes.

Als blijvende herinnering heeft de vereniging besloten een gedenksteen te leggen op het complex met als tekst ā€˜MET VEEL DANK AAN DE GEMEENTE EEMNES 29 AUGUSTUS 2015ā€™.

_L1A8114

De vereniging beschikt nu ook over een speeltuintje, dit is een initiatief van de club van 100 van de SV Eemnes. De financiering van het speeltuintje is naast de club van 100 mede mogelijk gemaakt door het stimuleringsfonds van de Rabobank Amersfoort Eemland. De aanleg van het speeltuintje is een perfecte combinatie geweest met de aanleg van het complex, zo konden de plannings- en werkzaamheden goed met elkaar worden afgestemd.

Voor de jongere kinderen biedt de SV Eemnes met dit speeltuintje naast voetbal een mooie attractie, waarbij nadrukkelijk rekening is gehouden met de veiligheid van de jonge kinderen.

_L1A8182

Naast de bekerwedstrijden werden er diverse activiteiten georganiseerd. Dit is vrijdagavond 28 augustus al begonnen met een voetbalclinic voor 120 voetballers en voetbalsters van de E- en F-pupillen, verzorgd door de selectie heren senioren en de technische staf, aangevuld met vrijwilligsters en vrijwilligers. Dit was een groot succes.

Op zaterdag waren er vele activiteiten en diverse drink- en eetgelegenheden georganiseerd door het feestcomitƩ bestaande uit JosƩ, Mieke, Patricia, Laura, Amber, Peter, Timo en Rob. Vanaf 16.30 uur was er live muziek en een BBQ vanaf 17.00 uur en werd het feest afgesloten om 22.00 uur.

Graag zou het bestuur een ieder willen bedanken die meegeholpen heeft om deze unieke dag tot een mooie feestdag te maken. Vrijwilligsters en vrijwilligers bedankt.

Namens het bestuur

Rob Kies